Cursuri de calificare

Legalizare diplome strainatate

Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, va informam asupra  modului in care diplomele eliberate de Comisia Nationala de Formare Profesionala a Adultilor (CNFPA), pot fi legalizate si ulterior folosite in strainatate.

 

1. Apostilare  certificate !!!

Apostilarea/Supralegalizarea diplomelor si a suplimentelor descriptive (suplimentul descriptiv – o foaie aditionala diplomei, care atesta competentele dobandite pe parcursul cursului) o puteti face prin intermediul  biroului nostru de traduceri. Vă putem reprezenta în faţa tuturor autorităţilor competente în vederea apostilarii si/sau supralegalizării actelor (originale și traduceri) pe care le veţi folosi în ţări care sunt semnatare ale Convenţiei de la Haga (Apostila)

 

2. Intocmire apostile

Apostilarea constă în aplicarea de către autorităţile competente ale unui stat semnatar al Convenţiei de la Haga a unei ştampile (Apostilla) pe actele oficiale emise în ţara respectivă şi care urmează a fi prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenţiei, ca legalizare a semnăturii şi ştampilei instituţiei emitente.

Aceasta se face la sediul Prefecturii (din localitatea sediului furnizorului de formare profesionala). Pasii pt apostilarea  traducerii documentului sunt urmatorii:

1. vizare a actului original la ministerul emitent (valabil pentru anumite tipuri de acte)

2. apostilare a actului original la instituția competentă

3. traducere autorizată in limba ţării in care se va folosi actul

4. legalizare notarială a semnăturii traducătorului

5. apostilare a traducerii ;

Inline
Inline